top of page

Лечимо ли е напълно паническото разстройство?


възстановяване паническо разстройство промяна прошка


Лечимо ли е напълно паническото разстройство?


Петя

Преди да си задаваме въпроса - мога ли напълно да забравя за паническото си разстройство - вероятно би трябвало да си задаваме въпроса - какво предизвика появата му? Кой тип мое мислене и поведение доведе до този краен резултат? Колко години ми отне, за да си навлека на главата пр? И действително ли очаквам че днес, когато то вече е факт, аз бих могла с магическа пръчица да премахна от Живота си нещо, за което подсъзнателно съм се подготвяла години наред? Знаеш ли?! Тялото /психиката/ ни е удивителен механизъм. Егото ни може и да се опитва да ни заблуди, да заблуди душата ни, но тялото... То никога не би го направило. Нужно е да се учим и вдъхновяваме от честността, на която то никога не изневерява. Тялото винаги ни дава сигнал, че сме тръгнали по погрешен път. Ние мислим, че сме това, което сме решили за себе си да бъдем. Но..., когато твърде много се отдалечим от истината за нашето истинско Аз, когато си слагаме твърде много маски, преструваме се на по-силни или просто на такива, каквито не сме... идва на помощ нашето тяло. Точно така - идва ни на помощ! То идва да ни сигнализира, че това, което сме избрали да показваме "навън" не е това, което желаем "отвътре", не е това, което всъщност искаме. Не е това, което всъщност сме. Тялото просто реагира. Знаеш - когато сме притеснени как се изчервяваме, изпотяваме, треперим и все в този дух симптоматика. Нашето тяло винаги ни показва какво в действителност чувстваме тук и сега.


След като внимателно анализираме и си дадем отговори за причината за появата на пр е нужно да пристъпим към своята Промяна. Промяна, за която душата отдавна е копнеела. Нужно е да промените своето Съзнание. Само, когато промените своето Съзнание, ще промените своята действителност. За да променим външните обстоятелства, нужно е първо да променим вътрешните.


Можем да започнем от "лесното" - Промяна в начина и стила ни на Живот. Здравословно хранене, избягване на всякакви стимуланти от типа на кафета, цигари, алкохол и наркотици, качествен сън, приемане на достатъчно количество вода, спорт и т.н. Това е втората стъпка. Първата беше откриването на причината за появата на пр, признаването й честно пред самите себе си. Промяната е процес на натрупване. Днес ще започнеш с едно, след известно време, когато превърнеш начинанието в навик, ще пристъпиш към друго. Всяко прибързване ще е знак за нетърпение, а паническото разстройство е дошло, за да ни научи на търпение. Липсата на търпение означава, че нямаш Вярата, че нещата винаги се случват с определена причина. Много често - не ни е възможно да разберем причините за случващото се в Живота ни на момента. Това, което можем да направим обаче във всяка ситуация е да не забравяме и да вярваме, че за всичко в този Живот си има причина и щом пр се е появило ние сме имали нужда от него. В Живота ни се появяват не нещата, които искаме, а само тези, от които имаме нужда. След като посвикнем със здравословния начин на Живот, когато вградим в себе си ново съзнание за начина ни на Живот - ще преминем към Промяната на духовно равнище. Приемане, прошка. Според причината за появата на пр ще е нужно да преминем през различни етапи. Някой може да избере да не се променя - това е личен избор. Който избере да се промени, той ще продължи напред.


По ирония на съдбата човек започва да променя заобикалящата го действителност в момента, в който престане да реагира на нея. В това изречение ти казвам, че е нужно да приемем, че пр, иска ли ни се или не, вече е факт от нашия Живот. Да го приемем като приятел, който не се страхува да ни казва истината, да открием "другото му лице". Но всичко това е процес на дълга и тежка работа върху самите себе си. Нужно е в този процес да се научим отново да се обичаме. Това, което всъщност сме забравили да правим. Общо взето - накратко - това е отговорът на твоя въпрос! Прегръщам те и моля те вярвай, че нещата действително се случват с причина. Причината е винаги желанието на душата ни да живеем по-добре. Така че е за добро. Знаеш приказката: Всяко зло е за добро, нали? Тя е много истинна. Просто е нужно много търпение, воля и постоянство, за да разкрием красотата на тази истина. Прегръщам те! Успех!

TAGS

bottom of page